שאלה לגבי דמוקרטיה ישירה

אולי השאלה חוזרת על עצמה, אבל לא מצאתי באתר שלכם את ההסבר של שיטת השלישים.

אם ההצבעות של המשתמשים באינטרנט לא יתאימו לאג’נדה הפוליטית שלכם, כיצד תצביעו?

הי Alexander!

תודה רבה על ההתעניינות. מודל שיטת השלישים מוסבר כאן: https://piratim.org/pirateparty

אם וכאשר יהיו נציגים פיראטים בכנסת, הם יצביעו על פי תוצאות ההצבעה הפנימית במפלגה אשר תתקיים על פי שיטת השלישים, גם אם אלו לא יהיו העמדות הפרטיות של חברי הכנסת. חברי הכנסת אמורים להיות רהוטים ולייצג את עמדות המפלגה ולא את עמדותיהם האישיות. כמובן שהתקווה היא שבעניינים מהותיים העמדות שלנו (כלל הפיראטים) יהיו דומות וחברי הכנסת יפעלו בכל מקרה על פי צו מצפונם (מי לא רוצה לגליזציה, שלום ושמירה על הטבע?)

חשוב לזכור שבכנסת יש המון הצבעות וחברי הכנסת משתתפים באינספור דיונים בועדות ובמליאה. למעשה, כיום ברוב הנושאים אין לחברי הכנסת עמדות אישיות והם פועלים על פי אינטרסים שאינם שקופים ואינם מייצגים את שולחיהם. לגבי יצוג - עורכי דין מייצגים את מרשיהם ללא קשר לעמדותיהם האישיות, מורים מלמדים נושאים אשר נבחרו על ידי משרד החינוך וכו’. ככלל, עובדי ציבור אינם אדונים לפעולותיהם באופן מוחלט וכך גם חברי הכנסת.

לגבי שיטת השלישים - לחברי הנהלת המפלגה יש בסך הכל 33% מכוח ההצבעה. לחברי המרכז גם יש 33% מכוח ההצבעה. לאסיפה הכללית (כלל חברי המפלגה) יש 34% מכוח ההצבעה.
ההנהלה מונה 12 אנשים. המרכז מונה 120 אנשים. אסיפת המפלגה אינה מוגבלת במספר חבריה. אופן בחירת החברים מוסבר בלינק למעלה. יש לשער שחברי הכנסת יהיו חברי הנהלה או לכל הפחות חברי מרכז (במצב אידילי בו המפלגה תיוצג על ידי יותר מ-12 חברים בכנסת). משכך, לחברי הכנסת יהיו כוח רב באופן יחסי ועמדתם תבוא לידי ביטוי. אם עדיין עמדתם תהיה במיעוט, הם יצביעו על פי החלטת הרוב - זה המשחק ואלו הכללים.

שוב, תודה על ההתעניינות. אם ישנן שאלות נוספות, אשמח להשיב.

אוהד